Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

PARABEN

PARABEN: Διχάζουν επιστήμονες και κοινό

Τα paraben αποτελούν μια ομάδα χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ευρέως ως συντηρητικά από τις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρίες κοσμετολογίας σε πολλές συνταγές. Τα μείγματα αυτά χρησιμοποιούνται κυρίως για τις ιδιότητες που έχουν ως βακτηριοκτόνα και μυκητοκτόνα. Συνήθως εντοπίζονται σε σαμπουάν, gel καθαρισμού και ξυρίσματος, σε αντηλιακά καθώς και σε τροφές.

Η αποτελεσματικότητά τους ως συντηρητικά, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος, εξηγεί γιατί τα paraben βρίσκονται σε τόσα προϊόντα. Σε αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι δεν είχαν αποδειχθεί ούτε οι βλαβερές τους ουσίες ούτε η δύναμη των φυσικών συστατικών, που βρίσκονται για παράδειγμα στο κουκούτσι του γρέιπφρουτ.

Κάποια paraben εντοπίζονται σε φυτικές πηγές, όπως τα methylparaben που περιέχονται στα φρούτα, και έχουν αντιμικροβιακή δράση. Αυτά όμως που χρησιμοποιούνται στο εμπόριο παράγονται με συνθετικό τρόπο. Μελέτες δείχνουν ότι τα paraben μπορούν γρήγορα να απορροφηθούν, να μεταβολιστούν και να εκκριθούν. Τα προϊόντα του μεταβολισμού τους είναι τοξικές ουσίες.

Όσον αφορά τις αλλεργικές αντιδράσεις, τα paraben προκαλούν ερεθισμό και δερματίτιδα μόνο σε άτομα που είναι αλλεργικά σε αυτές τις ουσίες, τα οποία αποτελούν μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού. Επιπρόσθετα μια επιστημονική μελέτη αναφέρει ότι βρέθηκαν paraben σε δείγματα καρκίνου του μαστού και ενισχύει την άποψη ότι μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη όγκου. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει την ύπαρξη συνδέσμου μεταξύ των paraben και κάποιού είδους καρκίνου. Μάλιστα θεωρείται ότι είναι βιολογικά αδύνατο τα paraben να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Τα αντιφατικά αποτελέσματα των διαφόρων ερευνών έχουν προκαλέσει σύγχυση στο ευρύ κοινό. Είναι ενθαριντικό το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής κοινότητας δεν εκφράζει ανησυχίες για τα προϊόντα που περιέχουν paraben. Ωστόσο εταιρίες που υποστηρίζουν την αρχή της πρόληψης αντιτίθενται στην καθημερινή χρήση αυτών των προϊόντων.

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Ποιες είναι οι 48 βρώμικες ακτές
* 1. Πέραμα
* 2. Aκτή Θεμιστοκλέους (αρχή)
* 3. Aκτή Θεμιστοκλέους (Tσακός)

* 4. Aκτή Θεμιστοκλέους (Διογένης)

* 5. Bοτσαλάκια

* 6. Eδεμ

* 7. Kαλαμάκι

* 8. EOT Aλίμου (Γαλάζια σημαία)
* 9. Γλυφάδα

* 10. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (A)

* 11. Πλαζ Aστήρ Γλυφάδα (B)

* 12. Aκτή EOT Bούλα

* 13. Aστήρ Bουλιαγμένης
* 14. Bάρκιζα

* 15. Aκτή EOT Bάρκιζα

* 16. Λαγονήσι

* 17. Παλαιά Φώκαια
* 18. Λαύριο

* 19. Δασκαλειό Kερατέας

* 20. Aυλάκι

* 21. Bραυρώνα
* 22. Aρτέμιδα

* 23. Pαφήνα

* 24. Nέα Mάκρη

* 25. Σχοινιάς
* 26. Σκάλα Ωρωπού

* 27. Xαλκούτσι (Ποτάμι 1)

* 28. Xαλκούτσι (Πηγαδάκια 2)

* 29. Kόρινθος (Nομαρχία)

* 30. Kόρινθος (500μ. Πατρα)
* 31. Kόρινθος (Ποσειδώνιο προς Λουτράκι)
* 32. Iσθμια I

* 33. Iσθμια II

* 34. Σουσάκι

* 35. Motor Oil
* 36. Aγιοι Θεόδωροι II

* 37. Aλσος Kέντρο

* 38. Kινέττα (Camping Costa)

* 39. Eλευσίνα αρχή

* 40. Eλευσίνα ( 500 μέτρα μετά)
* 41. Eλευσίνα (Kαφέ O Φονιάς)

* 42. Nέα Πέραμος OTE

* 43. Nέα Πέραμος (μετά το στρατόπεδο)

* 44. Nέα Πέραμος (στα 400 μέτρα )

* 45. Λουτρόπυργος (αρχή)

* 46. Λουτρόπυργος

* 47. Aσπρόπυργος
* 48. Aσπρόπυργος
META TO LIVE TOY B. FOXMOOR STO θέατρο Πέτρας
Το μήνυμα... που λέγαμε

Χτες βράδυ, 8 Ιουλίου, ο B.D.Foxmoor σε ένα ξεχειλισμένο θέατρο Πέτρας και ένα συγκλονιστικό κοινό, σας έστειλε ένα μήνυμα... Έτσι το είπε. Είπε ακόμα να το ψάξετε μέσα στο lowbap.com. Ιδού λοιπόν, όπως ακριβώς κατέφτασε σε email σ' αυτήν εδώ την γωνιά, αφημένο για εσάς!

Γεια χαρά,
Απόψε μετά απ΄ την όμορφη βράδια που ζήσαμε χτες στο θέατρο Πέτρας, νοιώθω την ανάγκη να σας εξηγήσω κάποια πράγματα για τις συναυλίες μας.

Τα τελευταία χρόνια δεχόμαστε έναν αποκλεισμό από τους επαγγελματίες του πολιτισμού (ιδιώτες και μη) για κάποιους λόγους που θέλαμε πρώτα να ξεδιαλύνουμε ή να κατανοήσουμε κι ύστερα να τους μοιραστούμε μαζί σας..

πρώτα και καλύτερα λοιπόν το θέμα αυτό με τους χορηγούς.

(φυσικά εδώ το τίμημα το πληρώνουμε και ξέρουμε γιατί). Τσεκάρετε τι γίνεται γύρω σας π.χ.

Graffiti festival στο Βόλο (35 χορηγούς)

Συναυλία έντεχνου πρωτοποριακού στα Χανιά (12 χορηγοί)

Κι αλλά πολλά που ανακατεύομαι και μόνο που τα σκέφτομαι.

Η φτηνή δικαιολογία όλων αυτών των λαμογιών είναι αν δε μας βοηθήσει κάποιος με λεφτά πως θα γίνουν οι εκδηλώσεις.

Να δείτε λοιπόν πως κάνουμε εμείς τα πράγματα με τον ιδρώτα μας, εθελοντές και χωρίς κανένα νταβατζή. Αλλά πως να το πετύχουν αυτό οι ανίδρωτοι που έχουν μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα και για να καταφέρουν να μαζέψουν κόσμο πρέπει ό,τι κάνουν να μην έχει είσοδο, γιατί ακόμα κι αυτοί που τους στηρίζουν δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν. Αντίθετα λοιπόν με τον κόσμο του low bap που πληρώνει πάντα και μάς στηρίζει. Η κατάσταση αυτή εναντίον μας φούντωσε μετά φυσικά και το no sponsors movement.

Διαβάστε μερικές απίστευτες ατάκες από διοργανωτές σε δήμους και φεστιβάλ.

«Ποιο κόμμα σας στηρίζει για να μοιραστούμε τα έξοδα»

«Αν δεχτείτε την εξής χορηγία θα σας κλείσουμε να πάτε σε 20 δήμους που είναι δικοί μας και να μη σας νοιάζει καθόλου αν θα ‘χει κόσμο είναι όλα πληρωμένα.»

«Το αναψυκτικό μας πιστεύει στην ενέργεια του γκρουπ σας και πρέπει να χαράξουμε κοινή πορεία.»

«Έχουν έρθει παρά πολλά παιδία από το δήμο μας και σας ζητάνε, απλά είναι όλα ψηφοφόροι αντίπαλων μας και το κάνουν εσκεμμένα.»

«Στο νησί μας ο κόσμος έρχεται για διακοπές δεν θέλει να σκέφτεται δύσκολα πράγματα. Γι αυτό αν μπορείτε να παίξετε τα πιο γλυκά τραγούδια σας.»

«Βάζεις 2000 για μένα κρυφά παραπάνω στη πρόσφορα και σου ψήνω το δήμαρχο για να παίζεις μια βδομάδα.»

«Το νησί μας μπορεί να ‘χει πολλά λεφτά αλλά δεν τα πετάει σ’ αναρχικούς.»

«Αν θέλετε να έρθετε στο φεστιβάλ μας θα παίξετε νωρίς με λίγο ήλιο δυστυχώς. Αν θέλετε ειδοποιήστε μας ήδη έχουμε πρόταση από κάποιους που πριν ήταν σε εσάς που δεν έχουν πρόβλημα με την ώρα και τους χορηγούς.»

«Μπορούμε να βγάλουμε και παπούτσι με το σήμα σας πάνω αν δεχτείτε τη χορηγία μας.»

«Δε σας καλούμε πια στα αντιρατσιστικά φεστιβάλ γιατί δεν έχετε συγκεκριμένο πολιτικό στίγμα.»

«Προτιμούμε τ’ άτομα που δείχνει η τηλεόραση για εμπορικούς λόγους.»

«Μια σειρά σποτάκια και η υποστήριξη από το mad δεν θα βλάψει κανένα μας.»

«Από το club μας έχουν περάσει όλα τα καλά hip hop groups και είστε οι μόνοι που δε θέλετε χορηγό.»

Κι αλλά κωμικοτραγικά εδώ στο ελλαδιστάν. Άρα πάψτε λοιπόν να μας ρωτάτε γιατί δε μας βλέπετε στα μέρη σας.

Κάποιοι απ’ αυτούς είναι γείτονες σας και κουμάντο στη πόλη και στη γειτονία σας. Και δεν θα μας δείτε ποτέ αν είναι να γίνουμε σαν κι αυτά που κοροϊδεύουμε.

Θα κάνουμε μόνοι μας τα πράγματα με το ρίσκο τους το οικονομικό και το ψυχικό εκεί που μπορούμε.

Μέσα στα όμορφα λοιπόν είναι να βλέπεις «πόρνες σε κόκκινο χαλί» που κάποτε σε παρακάλαγαν να τους βρεις ένα λόγο να υπάρξουν. Να βλέπεις τη ντροπή στα μάτια όλων των καλλιτεχνάδων όταν έρθετε φάτσα κάρτα. Μέσα στα όμορφα είναι να συνεχίζεις να διηγείσαι σ’ όποιον φέρει ο δρόμος του κοντά σου - ή και μέσα απ’ τα τραγούδια - ότι η αξιοπρέπεια δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτό που συνεννοηθήκαμε ότι συμβαίνει αλλά σ’ αυτό που μισούμε να μας συμβεί. Μέσα στα όμορφα είναι να βλέπω χιλιάδες φάτσες απ’ τη σκηνή σαν να μου λένε “είμαστε εντάξει και γι’ αυτό είμαστε εδώ”.

Για το τέλος σας έχω μια υπόσχεση

Τα επόμενα χρόνια όσα και να ‘ναι θα ’ναι τα πιο βλάσφημα, τα πιο επικίνδυνα, τα πιο πυρωμένα, τα πιο όμορφα και τα πιο ανθρώπινα κι ότι δε θ’ αφήσουμε το χώρο, το χρόνο, το λόγο και το κουράγιο σε κανένα υβριστή. Θέλω όταν γεράσουμε - γιατί εμείς θα καλογεράσουμε - να θυμάστε ότι αυτό το ψέμα από το αδίκαστο βρώμικο στόμα που κυνηγάει τον απόηχο μου είναι τεράστιο μπροστά σ’ αυτά που έχω διηγηθεί τόσα χρόνια για να υπάρξουν κάποιοι.

Πριν λερώσω το στόμα μου να πω σ’ όσους αγαπούν αυτό που μάς συμβαίνει, ένα μεγάλο ευχαριστώ κι ένα «κρατείστε γέρα». Εμείς το χώρο μας τον καταπατάμε, δεν μας τον χάρισε κανείς.

Και έτσι, για να τσιτώσω και λίγο τα πουστρακια (κάποτε σας λέγαμε έτσι με συμπάθεια χάριν της παρουσίας σας τώρα το λέμε σοβαρά και για την ουσία σας) στο τέλος που ξέρω ότι με παρακολουθούν, μ’ ακούν κρυφά και με κρυφοαγοράζουν… Θέλω να τους πω ότι, όχι απλά είμαι ο πρώτος που έκανα και κατανόησα το hip hop σ’ αυτή τη xώρα αλλά και ο μόνος που το σεβάστηκα. Θα σας αφιερώσω όμως κι ένα τετράστιχο από ένα καινούριο (από την αποχέτευση της ψυχής μου που γουστάρω ν’ ανοίγω καμία φορά για σας) που λέγεται “πόρνες σε κόκκινο χαλί”

….. Απαξάπαντες λειψοί και μονοσήμαντοι

Αμέτι-μουχαμέτι όλοι οι ασήμαντοι

Μια μασκαράτα σε φρενιασμένο παιχνίδι

Τρεις λαλούν και κλάνουν κι ένα αρχίδι…

B.D.Foxmoor

(αυτός που αγαπούν κάποιοι μόνοι, και μισούν οι ξεπεσμένοι)

Αν νομίζεις ότι αυτό που τρως στα McDonald's είναι «κιμάς σόγια»
ή κρέας αλόγου, αφού διαβάσεις αυτά που ακολουθούν, θα ευχόσουν να
είχες φάει τον υγιεινό «κιμά σόγιας» και το μη τοξικό κρέας αλόγου.
Σύμφωνα με πηγές εξουσιοδοτημένες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν,
προέκυψε πρόσφατα, ότι το κρέας που χρησιμοποιούν τα McDonald's για
τα Χάμπουργκερ, προέρχεται από τεράστια «ζώα», χωρίς πόδια και κέρατα, τα οποία τρέφονται μέσω συνδεδεμένων σωλήνων στα στομάχια τους και που στην πραγματικότητα δεν έχουν κόκαλα, αλλά μικρούς χόνδρους που δεν αναπτύσσονται ποτέ.
Όποιοι τα έχουν δει, διαβεβαιώνουν ότι είναι πολύ αντιπαθή πράγματα, διότι πέρα από το ότι παραμένουνακίνητα για όλη τους τη «ζωή», δεν έχουν μάτια, ούτε ουρά και σχεδόν δεν έχουν τρίχωμα (!), στην πραγματικότητα τα κεφάλια τους έχουν το μέγεθος της μπάλας του τένις και το μόνο που διαφαίνεται είναι αυτό που τους έχει
μείνει για «στόμα». Δηλαδή δεν έχουν αυτά τα οποία δεν μπορούν να μετατραπούν σε τροφή, τα άχρηστα για τις εταιρείες fast food.
Η γενετική παραποίηση την οποία έχουν υποστεί, τα έχει μετατρέψει σε άψυχα αντικείμενα με τρομακτική ζελατινώδη εμφάνιση. Όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποσύρουν τις ανακοινώσεις τους που λένε ότι τα χάμπουργκερ τους έχουν βάση βοδινό κρέας, δικαιολογήθηκαν λέγοντας ότι στα λατινικά «βάση βοοειδών» σημαίνει ΠΡΑΓΜΑ, και ότι παράγουν κρέας ΠΡΑΓΜΑ, οπότε ναι, μπορούν να
λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΩΝ.
Παρόλο που το επιχείρημά τους δεν στέκει και είναι αρκετά δόλιο, η Οικονομική δύναμη είπε ότι το προσυπογράφει, αφού δωροδοκήθηκαν πολλοί άνθρωποι,σε διαφορετικές θέσεις, σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια. Για αυτό το λόγο, η McDonalds έχει την πολυτέλεια να ανακοινώνει ότι αυτό που
βάζουν στα χάμπουργκερ είναι 100% κρέας που έχει ΒΑΣΗ ΒΟΟΕΙΔΗ, δηλαδή κρέας «ΠΡΑΓΜΑ», εκείνων των πραγμάτων που ξέρουν ότι αφήνουν να μεγαλώνουν σε ψευδό-στάβλους και με Διαδικασίες αμφιβόλου ηθικής.
Αλλά ΠΟΤΕ δε θα δείτε να υπάρχει καμία επεξήγηση ή ανακοίνωση όπου τα McDonald's να λένε ότι το κρέας που χρησιμοποιούν είναι «Βοοειδών», που είναι η κατάλληλη ονομασία για τον γενικό καθορισμό των ταύρων και των αγελάδων. Το χειρότερο από όλα αυτά, δεν είναι ότι τα McDonalds χρησιμοποιούν τη γενετική παραποίηση για να διατηρήσουν μεγαλύτερη την παραγωγή, αλλά ότι αυτό το κρέας, έχει έμμεσες επιπτώσεις στην υγεία.
Οι ουσίες και οι τοξίνες που αναπτύσσουν τα «ΠΡΑΓΜΑΤΑ» που εκτρέφουν τα McDonald's, προκαλούν με το πέρασμα του χρόνου μη αναστρέψιμες ζημιές στην υγεία.
Αν νομίζατε ότι αυτό το κάνουν μόνο τα McDonalds, πρέπει να ξέρετε ότι τα χάμπουργκερ των
McNuggets και των McPollo, γίνονται από τα περισσεύματα της παραγωγής
των KFC (παρακάτω θα διαβάσετε το σημείωμα σχετικά με τα KFC, και θα
μάθετε την ποιότητα «φαγητού» που μας πουλάνε).Τα πρώτα αποτελέσματα
λοιπόν, φαίνονται την επομένη που έχετε φάει χάμπουργκερ των
McDonald's. Μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, υφίστανται δυσπεψία και
κολίτιδα. Αρχικά φαινόταν ότι αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν ύποπτα αλλά
με το πέρασμα του χρόνου, η ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των έμμεσων επιπτώσεων είναι ευδιάκριτη.
Είναι ένα φαινόμενο παρεμφερές με αυτό του AIDS,Εφόσον επωάζεται και παραμένει κρυμμένο για πολλά χρόνια, μέχρι τη στιγμή που λίγο λίγο φανερώνει τις κακοήθεις επιπτώσεις του.
Παρόλο που δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, σε μέρη όπως τον
Καναδά, την Αυστραλία και φυσικά τις ΗΠΑ, έχει γνωστοποιηθεί από
επιστήμονες ειδικευμένους στο αντικείμενο, ότι η νόσος του Αλτσχαϊμερ
σχετίζεται με την κατανάλωση χάμπουργκερ των McDonald's, όπως και
άλλες ασθένειες των οποίων η προέλευση δε σχετίζεται με άλλες
αιτίες. Όπως διαπιστώνετε, όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσάρεστα, και
για αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μάθουν, τι ποιότητα
«φαγητού» μας προσφέρουν σε αυτά τα μέρη. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πουλάνε κάτι που δεν είναι αυτό που λένε. Μόνο με την πίεση θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε να χρησιμοποιούν τα McDonald's αληθινό κρέας βοδινού και όχι κρέας «ΠΡΑΓΜΑ».
Και το KENTUCKY; Τα KFC έχουν εδώ και χρόνια ξεφύγει από την παράδοση.
Πολλοί είναι οι άνθρωποι που τρώνε στα KFC με θρησκευτική ευλάβεια.
Δεν ξέρουν όμως τι πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης
έρευνας για τα KFC που έγινε στο πανεπιστήμιο του Νέου Χαμσαϊρ,
ανακαλύφθηκαν ορισμένα ενοχλητικά γεγονότα. Πρώτα από όλα
παρατηρήθηκε ότι η εταιρεία άλλαξε το όνομά της. Από Kentucky Fried
Chicken (Τηγανιτά Κοτόπουλα Κεντάκι) έγινε KFC.
Μπορεί κάποιοι να πουν, Ε και; Αρχικά θεωρήθηκε ότι ήταν λόγω του τρόπου παρασκευής «FRIED»(τηγανιτά). Δεν είναι όμως αυτό. Ο λόγος που μετονομάστηκε σε KFC είναι γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λέξη «CHICKEN». Γιατί; Τα KFC δε χρησιμοποιούν «αληθινά κοτόπουλα».
Χρησιμοποιούν γενετικά παραποιημένους οργανισμούς. Αυτά που αποκαλούν
«κοτόπουλα» διατηρούνται ζωντανά μέσω διασωληνώσεων στο σώμα τους που
διοχετεύουν αίμα και θρεπτικές ουσίες στη δομή τους. Δεν έχουν ράμφη,
φτερά ούτε πόδια. Η δομή τους έχει περιοριστεί δραματικά ώστε να
περιέχει μόνο κρέας. Αυτό είναι πολύ καλό για τα KFC εφόσον δεν έχουν
μεγάλο κόστος παραγωγής. Δεν χρειάζεται να τα ξεπουπουλιάζουν, ή να
αφαιρούν ράμφος ούτε πόδια.
Η κυβέρνηση τους υπέδειξε να αλλάξουν όλα τα μενού τους έτσι ώστε να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη «κοτόπουλο».
Αν προσέξετε θα το παρατηρήσετε. Ακούστε και τις διαφημίσεις τους.
Εγγυώμαι ότι δε θα δείτε ή θα ακούσετε τη λέξη «κοτόπουλο». Είναι ένα
θέμα αρκετά ενοχλητικό.
Ελπίζω οι άνθρωποι να αρχίσουν να το συνειδητοποιούν και να το μεταφέρουν και σε άλλους.